NAJAVA AKCIJE: NAD KANJONOM ĐETINJE, utorak 02. maj (Đurića orlovi, Stapari, Banja na Đetinji…)

Tradicionalna akcija PD ,,Rujno” kojom se  obeležava 21 godinu od osnivanja društva i 5 godina od smrti njihovog člana Miša Ćosovića. Lepa prilika za još jedno druženje sa našim prijateljima sa kojima nas povezuje puno zajedničkih trenutaka i uspomena….

PLAN AKCIJE:

 

Polazak u 07:00 ispred lokomotive  (doći 15 minuta ranije). Vožnja Čačak - Užice, zatim još oko 2km do Turice, gde je start akcije, dolazak oko 08:00. U 08:30 polazak na pešačenje.

Start najpre vodi uz reku Đetinju do Velike brane sa koje se stara hidrocentrala napaja vodom. Odatle kreće uspon kroz šumu po stenovitom terenu  i odmeh slede prvi vidikovci sa kojih se pruža pogled na Jelovu goru, Kadinjaču, Užice… Nastavak uspona pored stene koju zovu Igla i izlazak na Đurića orlove. Obilazak dva vidikovca sa pogledom na kanjon i meandre reke Đetinje, staru ,,Ćirinu”  prugu, novu prugu, okolne vrhove…. Uskom stazom, pored stene Kamin, stiže se do kote Plato (755m) i nakon još jednog kraćeg uspona dolazi u selo Stapare (800m). Na kraju silazak u Banju na Đetinji, koja je otvorenog tipa i nalazi se pored same reke.

Sledi zajednički ručak u banji za sve učesnike. Ručak i piće su besplatni, nije potrebno nositi  pribor za jelo.

Prvi deo staze, do Stapara, dužine oko 8km je nešto zahtevniji sa 500m uspona, dok u drugom delu (oko 3km) staza do banje sve vreme vodi nizbrdo. Povratak u Užice starom prugom, kroz tunele, pored rečnih slapova i brzaka. Ovaj deo staze dug je 6km, od čega je veći deo asfalt.

Ukupna dužina staze oko17km, ukupan uspon 500 metara.

Završetak pešačenja je na gradskoj plaži u Užicu oko 16:30.  Polazak za Čačak oko 17:00, dolazak oko 18:30.

Prijave: najkasnije na sastanku u utorak 25. aprila  ili na 060 064 2403 (Miroslav Paunović), uz obaveznu akontaciju od 500 dinara. U slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu, u protivnom akontacija se ne vraća.

Cena prevoza: Oko 650 dinara na bazi 20 učesnika, konačna cena zavisi od broja učesnika.

Ishrana: Doručak u sopstvenoj režiji, ručak u organizaciji domaćina. Vode za piće ima na startu, u selu Stapari (posle 8km pešačenja) i na cilju.

Oprema: Prilagođena stazi i vremenskim uslovima, rezervna odeća i obuća.

Dokumenta: lična karta, zdravstvena knjižica, planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2017.god.

Predloženi plan i satnica je okvirni, u slučaju potrebe organizator zadržava pravo izmene.

Svi učesnici na akciju polaze dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS i svojim zdravstvenim i fizičkim sposobnostima, i uz poštovanje navedenog plana. Takođe, obaveza učesnika je da se pridržavaju Protokola o ponašanju na akcijama PD ,,Kablar”.

Organizator i vođa puta: Miroslav Paunović 060 064 2403

Vodič na stazi: PD “Rujno” Užice

 

Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje
Kanjon Đetinje

 

 

Velika planinska trka

  • 01-logoca
  • 02-TALIJA
  • 03-Tetragon
  • 04-BExport
  • 05-ZENES
  • 06-cacanska-banka-v
  • 07-alti
  • 08-logodom
  • 09-LOGOINTERSP
  • 10_talia_photo