NAJAVA AKCIJE: HRVATSKA – Južni Velebit (Vaganski vrh), NP Kornati 27.-30. jul 2017

PLAN  AKCIJE:

Četvrtak, 27. jul:

Polazak iz Čačka u 02:30, vožnja preko Višegrada, Sarajeva, Konjica, Prozora, Tomislavgrada sa usputnim pauzama (Sarajevo, Ramsko i Buško jezero), zatim auto-putem kroz Hrvatsku do Starigrada. Oko 18:00 dolazak u NP Paklenica. Sledi dva  sata pešačenja (lagana šetnja) do planinarskog doma ,,Borisov dom” (480 mnv), smeštaj, večera, noćenje .

 

Petak, 28. jul (uspon na Vaganski vrh):

Rano ustajanje i polazak na uspon na Vaganski vrh (1757mnv), najviši vrh Velebita, kroz nacionalni park Paklenica. Uspon traje oko pet i po sati stazom srednje težine (3,5/5) uz visinsku razliku od oko 1300m. Povratak do doma drugom stazom Vaganski vrh - Babino jezero - Bukova staza - Ramići u trajanju od oko 7 sati. Visinska razlika  pri silasku oko 1700m.

Više na:

http://www.rivijera-paklenica.hr/paklenica

http://planinarenje.hr/kt/gorja/hrvatsko/juzni-velebit/vaganski-vrh-vrh/parkiraliste-np-paklenica-pd-paklenica-zaseok-parici-vaganski-vrh-lipa-staza/

Pešačenje do autobusa, prevoz  do Biograda na moru. Smeštaj u prostorijama PD ,,Belveder”  (kreveti na sprat, posteljina obezbeđena, obavezno poneti vreću za spavanje, izdvojen mokri čvor sa toplom vodom ), noćenje.

Subota, 29. jul (Nacionalni park Kornati):

Rano ustajanje, ukrcavanje na brod za obilazak NP ,,Kornati”. Vožnja do uvale Kravljačica traje 2 sata. Pešačenje kroz nacionalni park, laganom stazom, u trajanju od oko 4 sata, uspon na najviši vrh Kornata - Metlinu (237mnv) u pratnji vodiča PD  ,,Belveder”.   Grebenom ostrva dolazak u uvalu Šipnata, ručak, slobodno vreme, kupanje. Povratak u Biograd na moru u večernjim satima, slobodno vreme, noćenje.

Više na:

http://jezera-cruising.com/en/gallery/cruising/np-kornati

https://www.adriagate.com/Hrvatska-hr/Kravljacica-otok-Kornat#7

http://www.tzo-murter.hr/Default.aspx?sifraStranica=38

Nedelja 30. jul:

Povratak preko Ploča, Metkovića, Mostara, Sarajeva i Višegrada sa usputnim pauzama (Baćinska jezera, man. Žitomislić, Sarajevo – Baš čaršija). Dolazak u Čačak oko ponoći.

OSTALO:

Prijave: Na sastancima ili na 063 660 710 (Injac Miroslav) najkasnije do 20 juna, uz obaveznu akontaciju od 70, ostatak u toku akcije. Broj mesta ograničen na 19. Uslov za učešće na akciji je plaćena članarina za 2017. godinu. U slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu, u protivnom akontacija se ne vraća. Prilikom uplate akontacije potrebno je da učesnici daju broj pasoša i lične podatke radi regulisanja osiguranja.

Cena: Oko 120€ obuhvata troškove vozila (prevoz, dva vozača, putarina…), noćenja u domu, izleta na Kornate (prevoz, ulaz u NP, ručak..), osuguranja, organizacione troškove…

Smeštaj: Sve tri noći u  planinarskim domovima. Obavezno poneti vreću za spavanje.

Ishrana:  Sve vreme u sosptvenoj režiji. Postoji mogućnost doplate za ishranu u Borisovom domu (tri obroka za 15€ - detaljnije na sastanku).

Oprema: lični pribor, oprema za spavanje, peškiri, planinarska oprema za višednevna akcije, obavezna vreća za spavanje, baterijska lampa, zaštita od sunca, padavina i sl…

Dokumenta: Važeći pasoš, zdravstvena knjižica, planinarska knjižica.

Svi učesnici na akciju polaze dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti  PSS i svojim  zdravstvenim i fizičkim sposobnostima. Takođe, obaveza  učesnika je da se pridržavaju Protokola o ponašanju na akcijama PD „Kablar“.

Predviđeni plan i satnica su okvirni i organizator ih, po svojoj proceni, može korigovati   u zavisnosti od vremenskih prilika i drugih nepredviđenih okolnosti.

Organizator akcije i vođa puta: Miroslav Injac  063 660 710

Vodič na stazi: PD ,,Belveder’’ – Biograd na moru

Velika planinska trka

  • 01-logoca
  • 02-TALIJA
  • 03-Tetragon
  • 04-BExport
  • 05-ZENES
  • 06-cacanska-banka-v
  • 07-alti
  • 08-logodom
  • 09-LOGOINTERSP
  • 10_talia_photo