OBAVEŠTENJE : TREKING LIGA SRBIJE

Nekoliko članova društva izrazilo je želju da se uključi u takmičenje koje se tokom čitave godine održava pod nazivom ,,Treking liga Srbije“. Liga je startovala u januaru, a naredno takmičenje je u aprilu. U nastavku su data osnovna obaveštenja o tome kako bi se zainteresovani na vreme informisali i prijavili već za sledeće kolo.

Šta je treking?
Treking je fizička aktivnost koja predstavlja mešavinu pešačenja i planinarenja po najrazličitim vrstama terena, bez pomoći motornih vozila i drugih sredstava kretanja.

Koja je razlika između planinarenja i trekinga?

Planinarenje podrazumeva uspone barem na neki brežuljak, dok se treking odnosi na pešačenje u prirodi, pa makar to bila i ravnica.

Šta je Treking liga Srbije?

"TREKING LIGA je planinarsko takmičenje u pešačenju koje se održava na obeleženim planinarskim stazama različite dužine i zahtevnosti. Staze su vrednovane brojem bodova prema težini koji se za učesnike sabiraju iz više takmičenja u ligi, na kraju sezone, kada se određuju plasmani pojedinaca i klubova" (Planinarski Savez Srbije).

Ko može da učestvuje?

Treking trke mogu biti različitih dužina i zahtevnosti što zavisi od organizatora: do 20km za malu, do 35km za srednju i do 45km za veliku stazu. Zbog toga su treking trke namenje svim profilima: turistima, rekreativcima, zaljubljenicima u prirodu, vrhunskim sportistima. Mogu da učestvuju:

-Članovi svih planinarskih klubova i društava
-Članovi drugih sportskih klubova
-Svi ostali pojedinci

Planinari i sportisti moraju biti AKTIVNI članovi što potvrđuju planinarskom knjižicom sa plaćenom članarinom za tekuću godinu ili takmičarskom legitimacijom svog kluba za tekuću godinu.

Učesnik nema pravo da menja klupsku pripadnost u toku sezone. Prvi nastup definiše za koji klub nastupa u toj godini.

Pravila za učestvovanje?

Treking trke se održavaju po različitim terenima, u različitim vremenskim uslovima i godišnjim dobima. Pravila su jednostavna: preći zadato rastojanje u što kraćem periodu. Ukupno vreme prolaska staze kao i vreme prolaska na kontrolnim tačkama je ograničeno, i ukoliko se prekorači takmičar ostaje bez plasmana.

Staze su po pravilu označene i učesnici su unapred upoznati sa uslovima koji ih na stazi očekuju. Na početku trke svaki učesnik dobija karton koji overava na svakoj kontrolnoj tački, prilikom prolaska. Pobednik trke je takmičar koji najbrže prođe kontrolne tačke po obeleženoj stazi  u predviđenom vremenu.

Zašto treking?

Treking je namenjen svim planinarima i ljubiteljima pešačenja takmičarskog duha koji su fizički aktivni, i spremni da svojim učešćem osvajaju kako individualne poene, tako i grupne poene za svoj klub/planinarsko društvo.

 

Kada?

Treking liga Srbija organizuje devet kola u 2017. godini.

Kolo

Datum

Mesto

Organizator

1.

14. januar

Šid

 PSD Železničar, podr. Šid

2.

15. april

Bešnjaja

    PEK Gora, Kragujevac

3.

14. maj

Subotička peščara

    PK Spartak, Subotica

4.

03. jun

Malinik

    PK Dubašnica, Zlot

5.

17. jun

Jastrebac

    PK Jastrebac, Kruševac

6.

20. avgust

Kosjerić

    PK Balkan, Beograd

7.

02. septembar

Devica

    PK Ozren, Sokobanja

8.

24. septembar

Rajac

    PK Pobeda, Beograd

9.

14. oktobar

Grza

    PK Javorak, Paraćin

 

DOĐITE  DA  SE  DRUŽIMO!

 

 

 

Velika planinska trka

  • 01-logoca
  • 02-TALIJA
  • 03-Tetragon
  • 04-BExport
  • 05-ZENES
  • 06-cacanska-banka-v
  • 07-alti
  • 08-logodom
  • 09-LOGOINTERSP
  • 10_talia_photo