NAJAVA AKCIJE: Hrvatska, Istra 2019. Ćićarija, Učka, vrh Vojak ( 1401 mnv) Pula, Rovinj, Nacionalni park Brioni 30.04. – 05.05.

PLAN   AKCIJE: 

Utorak, 30. april(noćno putovanje) Polazak od lokomotive u  21:00 (doći 15 minuta ranije). Noćna vožnja na relaciji Čačak – Zagreb – Pula uz usputne pauze za odmor i na graničnim prelazima.

Sreda, 01. maj: 

Dolazak u Pulu oko 8:00 (u zavisnosti od zadržavanja na granici). Nakon doručka planiran je obilazak parka prirode, rta Kamenjak, najjužnije tačke poluostrva Istra. Šetnja bi se odvijala kamenom morskom obalom u dužini od oko 10 km, visinske razlike 10 m. Na pešačkoj stazi se nalazi veliki broj uvala, rtova i plaža i ukoliko vremenske prilike dozvole, na nekima od tih plaža ćemo praviti pauze dovoljno duge da se zainteresovani mogu okupati u predivnom moru. Posle pešačenja je planirano druženje i odmor na jednoj od lokalnih plaža gde je predviđen ručak na plaži. (posebno naglasavam da je potrebno  odvojeno spakovati odecu , opremu, nešto  hrane, vodu  i napitake  za ovo pešaćenje,  pošto iz autobusa idemo direktno  na pešačenje).

U popodnevnim satima dolazak u smeštaj nakon čega je  planiran  obilazak znamenitosti Pule (amfiteatar, Zlatna kapija, Avgustov hram itd).

Po povratku u smeštaj slobodno vece za druženje   i individualne aktivnosti.

Četvrtak, 02. maj:

Nakon  doručka  planiran je odlazak do luke Fazana odakle nastavljamo put brodom do Nacionalnog parka Brioni. Turistički obilazak Briona će biti organizovan vozicem kojim ćemo obici vecinu znamenitosti ovog ostrva uz asistenciju lokalnog vodica.  

Nakon zavrsetka posete Brionima i povratka na kopno, planirana je turistička poseta znamenitostima Rovinja. Srednjovekovno gradsko jezgro je isprepleteno kamenim, vekovima trošenim uličicama koje vijugaju uz male šarene kućice. Nadomak Rovinja se mogu videti ostrva Sveti Andrija i Sveta Katarina. Crkva svete Eufemije, zaštitnice grada, u venecijanskom stilu svojom veličinom i lepotom čini Rovinj prepoznatljivim. U zavisnosti od raspolozivog vremena planirano je i zadržavanje od par sati  za  individualne setnje.

Po povratku u smeštaj slobodno vece za druženje  i individualne aktivnosti.

Petak, 03. maj:

Rano ustajanje i posle doručka polazak na planinsko pešačenje. Cilj je planina Učka odnosno najviši vrh Vojak 1401 mnv. Učka je najvisa planina istarskog puluostrva koja se pruža uzduž opatijske rivijere. Sa vrha se u vremenski povoljnim uslovima  odlično vidi veliki deo Istre, ostrva Cres i Lošinj, Kvarnerski zaliv,  Gorski kotar, Velebit , Tršćanski zaliv, Julijski Alpi .…  Planirana staza je dužine oko 9 km i visinska razlika koju ćemo savladati je oko 400 metara, a na ovakvu stazu smo se opredelili isključivo u cilju da cela grupa osvoji  najviši vrh. Na stazi ćemo imati lokalnog vodiča kao i planinare iz lokalnih planinarskih društava.

Nakon završetka planinarske ture očekuje nas  organizovan zajednički ručak sa lokalnim planinarima.

Posle ručka sledi  povratak u smeštaj slobodno popodne i veče za individualne aktivnosti  ( moguća organizacija  kolektivnog odlaska vozilom do određenih destinacija vozilom u zavisnosti od raspoloživog vremena Medulin ….).  

Subota, 04. maj

Ustajanje i doručak.

Oko 10 časova  napuštamo hostel i krećemo za Opatiju gde je planirana poseta najznačajnijim znamenitostima grada  i u zavisnosti od raspoloživog vremena par sati za individualne aktivnosti.  

Nakon zavrsetka posete Opatiji  krećemo za Čačak oko 15:00 časova

 Planirani dolazak u Čačak je oko 02:00. (nedelja 05.04.)

NAPOMENE:

-  Prijave: Prijave za akciju su moguće od  18.03.2019. godine na email  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili SMS porukom na 0648526048 sa  uplatom  akontacije u iznosu od 50 EUR. Za učešće na akciji obavezna je plaćena članarina PSS za 2019.godinu.

 Prilikom uplate akontacije potrebno je da učesnici daju sledeće podatke zbog prijave boravišta i regulisanja osiguranja: JMBG, broj važećeg pasoša validnog najmanje do kraja oktobra 2019. U slučaju odustajanja  neophodno je naći zamenu, u protivnom akontacija se ne vraća.

 - Cena: Cena akcije biće oko 135 EUR (na bazi 50 učesnika) i obuhvata troškove prevoza, smeštaja ( tri prenoćišta sa doručkom)  osiguranje kao i organizacione troškove kao i  troškove trajekta i vozica sa vodicem  na  Brionima . Ukupna cena zavisiće od konačne kilometraže i prijavljenog broja putnika.

Smeštaj: U HI HOSTEL Pula u  višekrevetnim sobama 1 paviljon (4/6 –krevetne sobe etažno twc); i 8/4-krevetnih soba vlastiti twc u mobil-home

Ishrana: U cenu su uključena tri doručka i dva  ručka (zajednički ručak tokom  pešačenja  po  Kamenjaku i  planinarenja na Učku.)

Oprema: Planinarska oprema za višednevne pešačke i  visokogorske ture, zaštita od sunca, vetra i padavina, peškiri za plažu i oprema za kupanje, lični pribor, lična apoteka i sl. Poneti rezervnu obuću i odeću.

Dokumenta: Pasoš, zdravstvena knjižica i planinarska knjižica.

Ostalo: Predloženi plan i satnica su okvirni. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, nedostatka vremena i sl. organizator zadržava pravo izmene plana akcije.

Svi  učesnici  na  akciju  polaze dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom  o bezbednosti PSS i svojim zdravstvenim i fizičkim sposobnostima i uz poštovanje navedenog plana. Takođe, obaveza učesnika je da se pridržavaju Protokola o ponašanju na akcijama PD ,,Kablar".

Vođa puta i organizator akcije: Aleksandar Barać 064/8526048

 

  • 01-logoca
  • 02-TALIJA
  • 03-Tetragon
  • 04-BExport
  • 05-ZENES
  • 06-cacanska-banka-v
  • 07-alti
  • 08-logodom
  • 09-LOGOINTERSP
  • 10_talia_photo