NAJAVA AKCIJE: Kosjerić - Dani planinara Srbije nedelja 16. jun

Planinarska tura vodopad  Skakavac – Subjel (924mnv);  Master kolo Treking lige Srbije;

Planinarsko sportski klub Balkan iz Beograda, uz podršku Planinarskog saveza Srbije, 15. i 16. јuna 2019. organizuje Republičku akciju „Dani planinara Srbije“ u okviru koje se organizuje niz planinarskih aktivnosti.

Planinarsko društvo „Kablar“ podržaće manifestaciju učešćem u aktivnostima predviđenim za nedelju 16. jun i to: Master kolo Treking lige Srbije i rekreativna šetnja do vrha Subjela.

PLAN AKCIJE:

Polazak iz Čačka u 08.00 od lokomotive (obavezno doći 15 minuta ranije). Vožnja preko Ovčar Banje, Požege i Kosjerića do sela Mionica - lokacija Skakavačka kotlina, u blizini etno-sela Gostoljublje. Očekivani dolazak oko 09:15.

A/ Pešačka tura Vodopad Skakavac – Subjel (924mnv):

Za sve rekreativce PSK Balkan organizuje pešačku turu. Početak pešačenja je 15 minuta nakon starta takmičara Master kupa, negde oko 10:15. Kreće se od vodopada Skakavac, penje se na Subjel i kružnom stazom vraća u centar Skakavačke kotline. Staza je dužine 12km sa 650m uspona, i kondiciono je prihvatljiva za sve učesnike.

B/ Master kolo Treking lige Srbije:

Do 09:30 svaki učesnik dobija mapu sa ucrtanim stazama i opisom staza, kao i učesnički karton u kom overava prolaske kroz kontrolne tačke. Start trke je u 10:00.

STAZE: - Mala staza: dužina 14 km, uspon oko 650mnv, vremenski limit 4 sata

 - Srednja staza: dužina 24 km, uspon oko 1.050mnv, vremenski limit 7sati

- Velika staza: dužina 33 km, uspon oko 1.550mnv, vremenski limit 9sati

Svi učesnici koji uspešno prođu neku od staza dobijaju diplomu i bedž. Troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj kategoriji, na sve tri staze, biće nagrađeni medaljama i prigodnim poklonima, a najuspešnijem klubu biće dodeljen pehar.

Nakon proglašenja pobednika i dodele medalja, po povratku svih takmičara sa staze, planiran je polazak za Čačak.

Po završetku organizator priprema obrok (pasulj, salata, hleb) po ceni od 300,00 dinara. U povratku sa akcije planirano je zadržavanje u Ovčar Banji, gde će biti organizovan ručak (roštilj) za sve učesnike akcije po ceni od 300,00 dinara. Prijave za obroke su prilikom prijave za akciju.

Prijave:Najkasnije do četvrtka 13.06.2019. na sastaku ili na 060 391 60 50 (Nevena Trifunović), pri čemu je potrebno izjašnjenje o obrocima.

NAPOMENA: neophodno je da se takmičari prijave na vreme zbog slanja elektonskih prijava.

Cena akcije:

-          Cena prevoza je 700,00 dinara, a PD Kablar će za svoje članove subvencionisati ceo iznos prevoza do popune vozila od 57 sedišta. Prednost imaju takmičari TLS.

-          Ručak (nije obavezan) 300,00 dinara.

-          Takmičari dodatno plaćaju kotizaciju 300,00 dinara.

Ishrana: Tokom pešačenja ishrana u sopstvenoj režiji. Za ručak postoje dve opcije:

a/ kod domaćina (pasulj, salata, hleb) za 300,00 dinara ili

b/ u Ovčar Banji (roštilj) po ceni od 300,00 dinara.

Voda: Takmičari će na kontrolnim tačkama moći da se snabdeju vodom. Rekreativcima se savetuje da ponesu potrebne količine vode u rancu.

Oprema: Za rekreativce oprema prilagođena vremenskim prilikama, za takmičare standardna oprema za treking. Poneti rezervnu odeću i obuću.

Potrebna dokumenta: lična karta, zdravstvena knjižica, planinarska knjižica sa članarinom za 2019, za takmičare -  takmičarska knjižica.

Predloženi plan i satnica su okvirni, organizator zadržava pravo izmene plana.

NAPOMENA: Svi učesnici pešačke ture kao i takmičari, učestvuju na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS-e i svojim zdravstvenim i fizičkim sposobnostima i uz poštovanje navedenog plana. Takođe, obaveza učesnika je da se pridržavaju Protokola o ponašanju na akcijama PD ,,Kablar’’. Svaki učesnik je dužan da se pridržava planinarske etike i uputstva organizatora.

Vodič nastazi: PSK „Balkan“ Beograd

Organizator akcije ispred PD ,,Kablar'': Nevena Trifunović (060 / 391-60-50)

  • 01-logoca
  • 02-TALIJA
  • 03-Tetragon
  • 04-BExport
  • 05-ZENES
  • 06-cacanska-banka-v
  • 07-alti
  • 08-logodom
  • 09-LOGOINTERSP
  • 10_talia_photo