НАЈАВА: Породична шетња на Каблару недеља, 06. септембар

У недељу, 06. септембра, Планинарско друштво „Каблар“, у сарадњи са Планинарско-еколошким друштвом „Гора“ из Крагујевца, организује на Каблару промотивну планинарску акцију првенствено намењену  деци, родитељима, али и свим осталим заинтересованим члановима.

План акције:

Скуп у 08.45 код ресторана „Дом“ у Овчар бањи, где ће се сачекати група из Крагујевца. Полазак на стазу планиран је у 09.00. Ићи ће се лаганим темпом стазом бр. 4, преко Мечковог брда и Шаника, уз успутне паузе по потреби. Око поднева је планиран излазак на 885мнв. до видиковца на Каблару. Пауза на врху за уживање у погледу и сликање. Након тога следи силазак стазом број 3, која се спушта преко засеока Чвркићи до Планинарског дома ПД Каблар и Манастира Никоље. Ту је планирана краћа пауза, а затим повратак до ресторана и кола путем, са погледом на Мораву са леве стране и стене Каблара са десне стране.

Повратак на стартно место је планиран око 15.00 – 16.00 часова.

Дужина стазе – око 12км, укупан кумулативни успон око 650м.

Напомене:

Пријаве: до суботе 05.09.2020. до 15.00 часова на телефон 060/391-60-50 (Невена).

Превоз: Због актуелне епидемиолошке ситуације превоз до Овчар Бање обавиће се сопственим возилима или уз међусобни договор. Приликом пријаве на акцију је потребно навести да ли долазите сопственим возилом и да ли сте већ са неким договорили превоз. Трошкови превоза уколико идете са неким сносе се солидарно.

Исхрана: Такође, због епидемиолошке ситуације, исхрана је сво време у сопственој режији – из ранца (сендвичи, воће, и сл.)

Вода: Понети довољну количину воде, јер на стази нема могућности снабдевања истом (минимум 1,5 л).

Потребна опрема: Ранац, удобна обућа, пресвлака, заштита од кише и ветра, заштита од сунца.

Епидемиолошке препоруке: Учесници су дужни да поштују прописану физичку дистанцу током целокупног трајања акције. Обавезно је прописано коришћење заштитне маске, као и осталих епидемиолошких мера у затвореном и на отвореном простору.

Организатор задржава право измене плана, а водич право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских услова и других ситуација на терену.

Сви учесници акције пријављују се добровољно, учествују  на сопствену одговорност и у складу са својим здравственим и физичким способностима. Учесници су дужни прилагодити своје понашање „Правилнику о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС-е, Протоколу о понашању на акцијама ПД „Каблар“ и усменим упутствима организатора и водича на акцији.

Организатор и водич испред ПД „Каблар“: Невена Трифуновић 060/391-60-50

Водич испред ПЕК „Гора“ : Андреј Ивошев, планински водич II кат. МБ560

                               

 

 

 

 • 001-akablar
 • 01-logoca
 • 02-TALIJA
 • 03-Tetragon
 • 04-BExport
 • 05-ZENES
 • 06-cacanska-banka-v
 • 07-alti
 • 08-logodom
 • 09-LOGOINTERSP
 • 10_talia_photo