Najava akcije – Velika planinska trka 17.09.2011.

PRIJAVA za Veliku Planinsku Trku 2011. >>

PD Kablar u subotu, 17.09.2011 organizuje 16. Veliku planinsku trku, za planinare, rekreativce, bicikliste i maratonce.

Pravo učešća. Pravo da učestvuju u Velikoj planinskoj trci imaju svi zainteresovani, ljubitelji prirode i sporta. Za maloletne učesnike obavezna je pratnja punoletnih lica, a za maloletne bicikliste i maratonce obavezna je saglasnost - potpis roditelja na prijavi za trku, ili overen spisak učesnika iz sportskog kluba.

Prijava učesnika. Svi učesnici na početku trke popunjavaju prijavu, koju predaju organzatoru. Svi učesnici dobijaju učesničke knjižice. - Individualni učesnici (pešaci i maratonci) prijavljuju se na Gradskom trgu u Čačku na dan trke od 7.00 do 8.30. - Učesnici iz škola prijavljuju se u matičnim školama, a prijave će zaduženi nastavnici dostaviti organizatorima takođe na dan trke. - Biciklisti i maratonci se prijavljuju na startu trke u Ovčar Banji kod restorana „Dom“ od 8.00 do 9.30. Na startu se mogu prijaviti i pešaci koji ne budu došli na Gradski trg, već direktno u Ovčar Banju. - Za bicikliste i maratonce moguća je prijava učesnika i u elektronskoj formi.

Kotizacija. Biciklisti i maratonci plaćaju kotizaciju za učešće u VPT u iznosu od 500,00 din. po učesniku. Kamp. Na terenima Sportskog centra „Mladost“ u Čačku će biti obezbeđen prostor za postavljanje šatora.

Start. Trka se otvara posle prijave učesnika, na Gradskom trgu u Čačku u 8.30. Za sve učesnike sem biciklista organizovan je prevoz autobusima do Ovčar Banje. Start je kod restorana „Dom“ u Ovčar Banji u 10.00 za bicikliste, a za njima startuju pešaci-rekreativci i maratonci.

Staza.Predviđeno je da se učesnici kreću delom tzv. Ovčarsko-kablarske transverzale, kablarskom stranom, od Ovčar Banje prema Čačku. Dužina staze je oko 21 km. Na kontrolnim tačkama duž staze biće raspoređeni kontrolori, čija je uloga da usmere učesnike i pruže im potrebnu pomoć..

Cilj. Trka se završava na terenima Sportskog centra „Mladost“ u Čačku, gde će biti dodeljena priznanja, zahvalnice i diplome. Za učesnike će biti organizovan ručak (vojnički pasulj). Mole se učesnici da ponesu pribor za jelo (kašika, viljuška).

Priznanja-nagrade. Priznanja i nagrade se dodeljuju za prva tri mesta u obe trke u muškoj i ženskoj kategoriji. Nagrade su robne (sportska oprema).

Potrebna oprema. Obuća za pešačenje, višeslojna sportska odeća, kabanica ili kišobran za slučaj kiše. Za bicikliste je obavezna kaciga. Potrebno je poneti hranu (sendviče i sl.) do ručka i vodu. Na stazi će biti obezbeđena cisterna sa pijaćom vodom.

Posebne napomene. Svi učesnici polaze na trku dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom o bezbednosti Planinarskog saveza Srbije i svojim fizičkim i zdravstvenim mogućnostima.

Mole se svi učesnici da tokom trke čuvaju i ne zagađuju prirodu, da ne oštećuju i ne ugrožavaju dobra i imanja pored kojih budu prolazili i da se ponašaju dostojno jednog ovakvog skupa. Duž staze, na kontrolnim tačkama i drugim pogodnim mestima će biti raspoređene kese za prikupljanje smeća.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti sekretaru društva Miroslavu Paunoviću na tel. 060/064 24 03, ili na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Velika planinska trka

Broj pregleda članaka
1013584

Informacije o klubu i aktivnostima
USLUŽNI TELEFON: 064 852 6048
ADRESA: Braće Glišića 6, Čačak 32000 TEKUĆI RAČUN: 155-3126-41 HALKBANK,
MAIL: pdkablarcacak@gmail.com

 • 001-akablar
 • 01-logoca
 • 02-TALIJA
 • 03-Tetragon
 • 04-BExport
 • 05-ZENES
 • 06-cacanska-banka-v
 • 07-alti
 • 08-logodom
 • 09-LOGOINTERSP
 • 10_talia_photo